Skip to content

alcatel – anita fabrika ayarlarına dönderme

bu işlemi iki türlü yapabiliriz. birincisi yazılımsal olarak yapılabilir. uzaktan bağlantı yapamadığımızı ve/veya konsoldan anita kartına bağlanamadığımız durumalarda ne yapmalıyız.

anita kartı üzerinde 8 li dipswitch yer almaktadır. anita kartı üzerinde bu switchlerden 2-3-8 nolu switch konumu değiştirilerek backplane üzerine takılır. kart enerjilendikten sonra kartı yazılımın yüklenmesi beklenir. bu duruma göre 3-5 dakika arasında değişmektedir. anita kartı üzerindeki durum ledleri takip edilerek kartın hazır hale geldiği anlaşılabilir.

backplane üzerinden anita kartı sökülerek 2-3-8 nolu dipswitchler eski haline getirlir ve backplane üzerine tekrar takılır.

Anita kartımızın artık fabrika ayarlarına dönmüştür. Eğer fabrika ayarlarına dönmediği fark edilmişse ilk konumda yeterince kalmamış olabilir veya kartın yenisi ile değiştirilme zamanı gelmiştir.

 

alcatel – anita sürüm güncelleme

alcatelin ürünleri arasında yer alan anitanın yazılımı nasıl güncelleyeceğimize kısaca bakalım. bunu bir kaç farklı şekilde yapabiliriz. bunu en hızlı nasıl yaparrız sorusu tabiki önemlidir.

izleyeceğimiz yol alcatelin adsl workstation manager yazılımı (AWS) sunucu üzerinden dslam üzerine tftp kullanarak güncel sürümü yüklemek ve daha sonra sistem üzerine bağlanarak güncel sürümü aktif etmek olacak.

aws üzerinde gerekli yetkilere sahip olmanız gerekmektedir. anita ve server tarafından tftp aktif olmalıdır.

root@awsmaster1 # tftp

tftp> connect adsl_sistem_ip_adresi
tftp> mode binary

tftp> put guncel_yazilim_dosyasi.tar /backup/sw.tar

yukarı adsl hizmetinde kullandığımız anita kartına tftp kullanarak binary mode da  guncel_yazilim_dosyasi.tar dosyasını anita üzerinde    /backup/sw.tar olarak kaydetmiş olduk.

root@awsmaster1 #  telnet  adsl_sistem_ip_adresi

login: isadmin
password: ********

isadmin># admin equipment active-software version  guncel_yazilim_dosyasi

bundan sonra anita kartı kendini yeniden başlayacak ve guncel yazılım aktif olacaktır.

 

Back To Top