Skip to content

eğitim şart

İstanbul’da bir kaç gün önce  iki günlük kişisel gelişim eğitimi vardı.   İsmi de “tek takım eğitimi”. Adından da anlaşılacağa üzere kapitalist düzenin getirdiği maksimum kar ve verim optimizasyonu sonucu doğmuş bir kavram üzerineydi.

Birlikte var olma, birlikte is yapmanın üzerine anlatılanları dinledik, uyguladık.

Medeniyetimiz ve toplumumuz bu kavramları kısaca “bir elin nesi var iki elin sesi var” diye aslında özetlemiş olsa da yeni nesil;  vahşi düzen nedeniyle daha bireysel olduğu için bu tur eğitimlere ne yazık ki ihtiyaç duyulmaktadır.

Temel olarak ben yerine biz kavramı yerleşmiş bireylerin daha faydalı olacağı temel felsefesi kapsamında ;

– Öncelikli olarak bireylerin kendilerini tanımasının en önemli öge olduğu defalarca dile getirildi. Kişilik testleri uygulandı artılar eksiler örneklerle açıklandı.

– Takımların bireylerden oluştuğu ve bireylerin takımda maksimum şekilde var olmaları adına takım bireylerinin analizlerini yapmanın ve en uygun şekilde davranmanın önemi vurgulanarak uygulamalarla – örneklerle desteklendi.

İşte tüm bunları genç yaşına rağmen kendini bu konuda geliştirmeyi başarabilmiş biri olan “Hakan TURGUT” ile birlikte yaptık. Eğitim vb. konularda notum genellikle çok düşüktür ancak Hakan beye genç yaşından dolayı 100 üzerinden 75 verebilirim..(Bugüne kadarki en yüksek notumun 80 olduğunu not düşmek isterim..)

Sonuç.. Eğitim Şart 🙂

Back To Top