Skip to content

IT firmalarına yatırım şartı

Ülkemizde faaliyet gösteren tüm dış kaynaklı BT şirketine özellikle AR-GE yatırımı şartı getirilmesi   gerekli. Buradan elbet sesismizi duyan bir kaç kişi olur.

3G de yapılan şey genele yayılmalı. Gerçi burada yapılan şey büyük sermayeli firmalara ilave bir avantaj sağlayıp tekelleşme konusunda dezavanjları olsada paramız ülkemizde kalıp gelişmesine fayda sağladıkca önemi yok.

Bu durum BT ile sınırlı kalmayıp tüm sektörlere yayılması ise bir sonraki basamak.

tek cümle ile : Yerli üretim..

İstanbul Kıyamet Vakti

Ülkemizde oyun sektörüde bir çok sektörde olduğu gibi oldukça geride. Son yıllarda bir kıpırdanma var. Türk Telekom Grubu Sobee yi bünyesine kattığında oyun severler heyacanlanmıştı. Ancak orataya çıkan ürünleri incelediğimizde daha çok yol alınması gerekitiği görülüyor.

Yakın bir zamanda ttnetoyun sitesinden istanbul kiyamet vakti oyununu indirdim. (600 Mb civarından bir dosya indirmeniz gerekiyor) Online olarak oynanan bu oyun için öncelikle üye olmanız gerekiyor. Üye olduktan sonra karakterinizi oluşturuyor ve istanbul sokaklarında buluveriyorsunuz kendinizi. 8 Mbps lik bağlantım var ve oyun sırasında hız konusunda hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Sunucular gayet hızlı.

Fazla oyun oynamayan birisi olarak oyun bana biraz itici geldi. grafikleri ve karakterleri biraz itici. Ayrıca verilen görevlerdeki öldürdüğünüz yaratıkların yapay zekaları oldukça kötü.Arka plandaki müzikleri saymıyorum bile.

Türk oyunu olmasından dolayı yüz üzerinden 60 verilebilir.

Back To Top