Skip to content

tivibu

ttnet yeni bir hizmeti son kullanıcıların hizmetine sundu. pc den tv keyfi yaşamak isteyenler için gayet iyi çalışıyor.
gezinti aracı ve özel client programı ile izlenebiliyor. client programlarının eksikleri mevcut. özellikle istediginiz bir boyuta getirip ekranınnızın bir kenarına koyamıyorsunuz. bu eksikliği dışında oldukça iyi.
iyi sonuç olmak için yüksek hızlı internet bağlantsı gerekli. 8 mb bağlantımda torrent ve freedownload manager ile download yapıyorum ve yayında bir donma yok.
bence şu anda en çok öğrencilere hitap ediyor.
ev için t.v. almaya gerek yok ve ev arkadaşınızla birlikte sevmediginiz bir programı izlemek zorunda değilsiniz.
gelecek nesil teknolojilerden birisi. kısa zamanda herkesin hayatna bu veya benzer uygulamalar girecek.,
ayrintili bilgi : www.tivibu.com.tr

cep telefonları artık daha özgür

Mobil cihazlar için geliştirilen ve ilk çıktığı zamanlar yavaşlığı nedeniyle hayal kırıklığı yaratan Symbian işletim sistemi bir süredir EPL lisansı ile herkese açık.

Özellikle Android   işletim sistemi bu kararın alınmasındaki en büyük etken. Yeni sürümleri ilk sürümlere nazaran oldukça başarılı olan ve son zamanlarda kan kaybetmeye başlayan Symbian bu hamle ile yeni bir ivme yakalayabilir.

EPL lisansı Symbian ın geleceği için doğru bir karar olduğu ortada. Açık Kod dünyasına hazırlı olsun.

Konu ile ilgili olarak aşagıdaki adresleri ziyaret etmekte fayda var.

http://developer.symbian.org
http://developer.symbian.org/wiki/index.php/Platform_Opening/Introduction_Video

“Heryşey birgün açık kaynak olacak..”

internet üzerinden tv

Ülkemizde iptv hazırlıkları çeşitli firmalar tarafından son hız devam ediyor. Bunlardan biriside doğan grubu. Sipru isimli uygulama ile 8 TV kanalı ve 11 radyo kanalı hizmet veriyor. Pek fazla bilindiği söylenemez bunun nedeni sanırım başarız yazılımı ve yayın sırasında yaşanan sıkıntılardır.   ( Her ne kadar beta olsada insan daha başarılı bir şeyler bekliyor )

Konuyu merak edenler ve daha fazla bilgi almak isteyen olursa www.sipru.com adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilir.

SGK

Türkiyenin kişisel veri güvenliği konusundaki eksikliklerini az çok bu işlerle ilgili kişiler bilir. Bugün SGK ye girdim ve birde ne görrüyüm artık herkes her istediği kişinin bilgilerine rahatça ulaşamıyor.   ( sayısı belirsiz kişinin bilgilerinin burası aracılığıyla başka kişilerin eline geçtiğini unutmamak lazım ) Artık e-hizmetlerinde sorgulama sırasında T.C. Kimlik üzerinde yer alan Seri No bilgisi isteniyor. Vaktinde bunu düşünmek ne kadar zor olabilirki. Ya baskılara dayanamadılar yada biraz veritabanı işlerinden anlayan birisini işe aldılar.

sgk bilgi sorgulama ekranı
Back To Top