Skip to content

bind9 için çok önemli güvenlik açığı

DNS leri ilgilendiren çok önemli bir güvenlik açığı ISC tarafından duyuruldu. Bind9 kullanan sunucularda gerekli güncellemelerin acil olarak yapılması gerekmekte. Yoksa bir çok sunucu DoS saldırılarına maruz kalabilir ve bunun sonucunda oldukça büyük bir sorun son kullanıcıları ve sunucuları bekliyor.

Gerekli güncelleme yapılana kadar güvenlik duvarlarından filtreleme yöntemlerinin işe yarayacağını belirtilmiş ve forumlar iptables için aşagıdaki yöntemin işe yarıyor.

>iptables -A INPUT -p udp –dport 53 -j DROP -m u32 –u32 ’30>>27&0xF=5′

Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak için

https://www.isc.org/node/474

adresini ziyaret ediniz.

Alcatel-Lucent Sabit Hat ARGE Bölümünü Satıyor

Eskinin dev telekom üreticileri, sabit hatlardaki azalmanın üstüne eklenen global krizle birlikte çeşitli sarsıntılar geçiriyor. Nortel’in çeşitli bölümlerini satma girişimlerinden sonra, şimdi de Alcatel-Lucent’un ARGE bölümlerini satmak istediği duyuldu.

Alcatel-Lucent global sabit-hat ARGE bölümünü satmaya hazırlanıyor. Pek çok potansiyel alıcı ile görüşüldüğü ve 3.çeyrek sonunda satışın gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Kararın, sabit-hat ürünlerindeki gelirlerde meydana gelen global düşüş nedeniyle alındığı belirtiliyor.

Şirketin eski teknolojilere ait ARGE harcamalarında ve üretim ile tedarik zinciri harcamalarında tasarrufa gideceği açıklanmıştı.

ARGE bölümünde S12 ve E10 switchler ve Media Gateway Controller-10 (MGC-10) mevcut.

Alcatel-Lucent’ın, bu ay başında HP ile yaptığı 10 yıllık işbirliği anlaşmasına göre, 1000 kişilik bir işgücünü HP’ye transfer edeceği belirtiliyor[1].

Alcatel-Lucent bu yılın ilk çeyreğinde 3,4 milyar € gelir ve net 380 milyon € zarar açıkladı. Şirketin son 9 çeyrekteki kaybının 8,1 milyar €’yu bulduğu ve 2011’e kadar da tüm yıl karlılık beklemediği belirtiliyor.

Alcatel-Lucent’ın Türkiye rakamlarına bakıldığında ise, 2007’de 279 milyon TL satış geliri elde ettiği, buna karşılık 1,4 milyon TL (binde 5) kar ettiği, 2008 yılında ise 319 milyon TL satış geliri ile 6,5 milyon TL (% 2) kar ettiği görülüyor.

Kaynak : http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=24346

Back To Top